ABD’nin en büyük bankalarından oluşan 11 kurum, yöneticileri şaibeli şekilde milyon dolarlık satışlar yapan ve zor durumda olan First Republic Bank’a 30 milyar dolarlık destek paketi açıkladılar.

Bank of America, Wells Fargo, Citigroup ve JPMorgan Chase 5’er milyar dolar; Goldman Sachs ve Morgan Stanley 2,5’ar milyar dolar; Truist, PNC, US Bancorp, State Street ve Bank of New York Mellon da 1’er milyar doları First Republic’e aktaracaklar.

First Republic Bank’tan yapılan açıklamada ise çarşamba günü itibarıyla bankanın nakit mevduat gücünün yaklaşık 34 milyar dolar olduğu ve buna 30 milyar dolarlık desteğin dahil olmadığı belirtildi.

Yellen, Dimon ile görüştü

ABD’li regülatör kurumlarından da destekle ilgili bir açıklama yapıldı ve “Bir grup büyük bankanın bu desteği bankacılık sisteminin sağlamlığını göstermektedir” denildi. Konuyla ilgili olarak ayrıca JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

8 Mart günü 115 dolardan işlem gören First Republic hisseleri, son 1 haftadır sert düşüşler yaşıyordu. Dün bir kez daha yüzde 30’un üzerinde gelen düşüşün ardından ise işlemler kapatılmıştı. 20 doların da altına inen hisseler, kapanışa doğru yükseldi ve günü 34 dolardan tamamladı.

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

By admin

Articles Dizin Makale Kaliteli Backlink Film Dizi Sohbet Odaları Antalya Boya Son Dakika Habe Seo Hzimetleri E haber Türk 7/24haber Free Backlinks Free Shop Yüksek DR Backlink Articles Directory Articles Backlink Dofollow Backlink Dofollow Backlink Platform Footer Backlink Backlink News Haber Online haberler Haber Times Gündem Haberleri Dünyadan Haberler News times Haber Son dakika haberler Siyaset Haberleri Moda Haberleri Magazin Haberleri tente Haber Moda Haber Spor Haberleri Sohbet Borsa Haberleri Ats Tente Sohbet Chat Muhabbet mobil Chat Mobil Sohbet Mobil Muhabbet Cinsel Sohbet Geveze Sohbet Güncel Haberler Sohbet Çemberleme Makinaları