27.12.2025 21:22

İran Cumhurbaşkanı: ABD, İsrail ve Avrupa ile topyekun savaş halindeyiz

İran lideri Ali Hamaney’in resmi internet sitesinde yayınlanan röportajında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ile İsrail ve bazı Avrupa ülkelerinin İran’ın yıkılmasından yana olduğunu belirtti.

Pezeşkiyan, “ABD, İsrail ve Avrupa ile topyekun savaş halindeyiz. Bu savaş, Irak ile yaptığımız savaştan daha kötü, karmaşık ve zor. Irak ile savaşırken durum oldukça aşikardı. Onlar füze atıyordu, benim de nereyi vuracağım belliydi. Ancak bugün bizi her yandan kuşatıyor ve baskı altına alıyorlar. Ticaretimizi engelliyor ve çeşitli konularda toplumun beklentilerini yükseltiyorlar” diye konuştu.

“MİLLİ BİRLİK HER TÜRLÜ ASKERİ GÜÇTEN DAHA ÖNEMLİDİR”

İsrail’in İran’daki hükümet yapısının zayıf olduğu yönünde propaganda yaptığını ve savaş sırasında İran’ın koşulsuz teslim olacağı yönünde beklenti içine girdiği değerlendirmesinde bulunan Pezeşkiyan, şunları ifade etti:

İsrail, bizi parçalayabileceği hayaliyle ülkemize saldırdı ancak aksine birlik ve beraberliğimiz arttı. Milli birlik her türlü askeri güçten daha önemlidir. Ordumuz teçhizat ve personel açısından İsrail’in saldırdığı döneme nazaran daha güçlü. Eğer saldırmayı düşünürlerse daha kararlı bir duruşla karşılaşacaklar.

“HALKIN EKONOMİK SORUNLARININ FARKINDAYIZ”

Pezeşkiyan, ülkesindeki mevcut ekonomik zorluklarla ilgili de değerlendirmeler yaptı.

Petrol satışından elde ettikleri gelirin azaldığını belirten Pezeşkiyan, “Halkın ekonomik sorunlarının farkındayız. Önceden petrolü 75 dolardan satıyorduk ancak şimdi 50 dolardan satıyoruz. Yani 25 dolar daha ucuza satıyoruz. Bir yandan yaptırımlar, diğer yandan savaş, ülkemizin gelirlerini düşürdü. Bunlara rağmen yaklaşık 2,5 milyar doların bozdurulması ve gıda kartlarına yansıtılmasına karar verdik” dedi.

Pezeşkiyan, ülkesinin kültürel, ilmi, iktisadi olarak komşularıyla iyi ilişkilere sahip olduğunu vurgulayarak, “Çin, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan ile iyi ilişkiler kurmuş durumdayız. Yolları yeniden düzenliyoruz ve kuzey-güney, doğu-batı hattındaki koridorlar için gerekli kaynaklar ayrıldı. Önümüzdeki yıl ulaşım konusunda daha fazla çalışacağız” diye konuştu.


Bu konu tarafından 3 hafta önce paylaşıldı.

Etiketler: , , , , ,


⚠️ Son Dakika

  • Güncel Haberler
  • Dünyadan Haberler
  • Spor Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Sağlık Haberleri
  • Son Dakika

👥 Online Haber

Online Haberler, siyaset, güncel olaylar, iş dünyası, spor, kültür ve eğlence gibi çok çeşitli konuları ele alan önde gelen bir Türk haber sitesidir. Deneyimli gazeteciler ve editörlerden oluşan bir ekiple Online Haberler, okuyucularına zamanında yüksek kaliteli ve doğru haberler sunar. Web sitesi, ulusal ve uluslararası haberlerin kapsamlı kapsamıyla bilinir ve okuyucularına dünyayı şekillendiren önemli olaylar hakkında güncel bilgiler sağlar. Online Haberler ayrıca, izleyicilerine karmaşık konulara ilişkin içgörü sağlayan çeşitli alanlardaki uzmanlardan analiz parçaları ve görüş makaleleri sunar. Web sitesinin kullanıcı dostu arayüzü, okuyucuların farklı bölümlerde gezinmesini ve aradıkları bilgileri hızla bulmasını kolaylaştırır. Genel olarak Online Haberler, güncel olaylar hakkında bilgili ve kapsamlı raporlama arayanlar için güvenilir bir haber kaynağıdır.