11.05.2026 01:53

Netanyahu: ABD’nin İsrail’e mali ve askeri yardımları sonlanmalı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerikan yayın kuruluşu CBS televizyonunda yayınlanan “60 Minutes” programında Major Garrett’e mülakat verdi.

NETANYAHU: İRAN ÜZERİNDEKİ BASKIYI SÜRDÜRÜYORUZ

ABD ve İsrail’in ortak saldırıları sonucu İran’ın şu an “en zayıf halinde” olduğunu ileri süren Netanyahu, İran’ın silah üreten ve ekonomisini ayakta tutan birçok tesisini yok ettiklerini ifade etti.

Netanyahu, İran’daki mevcut yönetimin öncekilere kıyasla güçlü olmadığını öne sürerek, ABD ile birlikte İran üzerinde, özellikle Hürmüz Boğazı’na uygulanan deniz ablukası ile baskı ve kontrolü sürdürdüklerini belirtti.

Çin’in İran’a destek verip vermediği ile ilgili bir soruya Netanyahu, “Çin, füze üretimine belirli miktarda destek ve bazı bileşenler sağladı. Bu hoşuma gitmedi. Ama bundan fazlasını söyleyemem.” diye yanıt verdi.

“AMERİKAN-İSRAİL İTTİFAKINI BOZMAK İÇİN, SAHTE ADRESLERLE BOT ÇİFTLİKLERİ KULLANDILAR”

Netanyahu, İsrail’in Lübnan’a saldırılarına ilişkin, Hizbullah’ın savaştan önce 150 bin füze ve roketi olduğunu, bunların yaklaşık yüzde 90’ını imha ettiklerini ileri sürdü. Netanyahu, ABD ile İran arasında devam eden görüşmelerden ayrı olarak “Hizbullah’a karşı mücadele”nin süreceğini ifade etti.

ABD kamuoyunda son yıllarda İsrail’e olan desteğin giderek azalması hakkında da Netanyahu, bunun kendi yönetiminin politikalarıyla ilgisi olmadığını savundu, başka ülkeleri suçladı.

Netanyahu, “Size ne olduğunu anlatayım. Birkaç ülke, Amerikan halkının İsrail’e olan sempatisini kırmak, Amerikan-İsrail ittifakını bozmak için, sahte adreslerle bot çiftlikleri kullanarak sosyal medyayı manipüle etti, çünkü bunun kendi çıkarlarına olduğunu düşünüyorlar.” diye konuştu.

Netanyahu: İran ile savaş bitmedi, daha yapılacak çok iş var

“EKONOMİMİZ PATLAMA YAŞIYOR”

ABD’nin İsrail’e yılda 3,8 milyar dolar olan mali desteğini ve “askeri işbirliğinin mali bileşenini” sıfıra indirmek istediklerini de dile getiren Netanyahu, “Bizim ekonomimiz patlama yaşıyor. Üç yıllık savaştan sonra paramız son 50 yılda, belki de daha uzun süredir hiç olmadığı kadar güçlü.” dedi.

Netanyahu, İsrail’in çok yüksek teknolojili dev bir ekonomiye sahip olduğunu ifade ederek, “Bence artık zaman içinde, üzerinde anlaşılmış bir programla, Amerikan askeri yardımını sona erdirmenin ve yardımdan ortaklığa geçmenin zamanı geldi.” açıklamasında bulundu.

Donald Trump’tan İran çıkışı: 47 yıldır bizimle oyun oynuyor


Bu konu tarafından 5 saat önce paylaşıldı.

Etiketler: , , , , ,


⚠️ Son Dakika

  • Güncel Haberler
  • Dünyadan Haberler
  • Spor Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Sağlık Haberleri
  • Son Dakika

👥 Online Haber

Online Haberler, siyaset, güncel olaylar, iş dünyası, spor, kültür ve eğlence gibi çok çeşitli konuları ele alan önde gelen bir Türk haber sitesidir. Deneyimli gazeteciler ve editörlerden oluşan bir ekiple Online Haberler, okuyucularına zamanında yüksek kaliteli ve doğru haberler sunar. Web sitesi, ulusal ve uluslararası haberlerin kapsamlı kapsamıyla bilinir ve okuyucularına dünyayı şekillendiren önemli olaylar hakkında güncel bilgiler sağlar. Online Haberler ayrıca, izleyicilerine karmaşık konulara ilişkin içgörü sağlayan çeşitli alanlardaki uzmanlardan analiz parçaları ve görüş makaleleri sunar. Web sitesinin kullanıcı dostu arayüzü, okuyucuların farklı bölümlerde gezinmesini ve aradıkları bilgileri hızla bulmasını kolaylaştırır. Genel olarak Online Haberler, güncel olaylar hakkında bilgili ve kapsamlı raporlama arayanlar için güvenilir bir haber kaynağıdır.