22.09.2025 01:18

Venezuela’da seferberlik başladı: Sivillere askeri eğitim verilecek

Venezuela Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetlerine (FANB) bağlı çok sayıda tank ve zırhlı araçla ordu mensupları, başkent Caracas’ta düzenlenen konvoyla halka selam verdi.

Devlet televizyonu VTV’de yayımlanan görüntülerde, askeri araçların kentin farklı otoyol ve caddelerinden geçerek vatandaşları selamlaması yer aldı.

Yerel medyada yer alan haberlerde, Venezuela hükümetinin, silahlı kuvvetler ve Bolivarcı milisleri sokaklara çıkararak sivillere askeri eğitim vermeyi amaçlayan yeni bir program başlattığı belirtildi.

“KIŞLALAR HALKA GİDİYOR”

Haberlere göre “kışlalar halka gidiyor” adı verilen girişim kapsamında FANB ve Bolivarcı milisler, yalnızca Caracas’ta değil, ülkenin farklı bölgelerinde de konuşlandırıldı.

Bu kapsamda Amazonas, Apure, Barinas, Bolivar, Miranda, Nueva Esparta, Merida, Tachira, Trujillo ve Zulia eyaletlerinde de seminerler düzenlenerek halka silah kullanımı üzerine eğitimler verildi.

“DÖNÜM NOKTASINDAYIZ”

Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, 5 bin 336 komünal bölgede milis güçlere eğitim verildiğini belirterek, “Vatanın savunulması için her geçen gün büyüyen ve gelişen doktrinimizin inşasında ve pekiştirilmesinde bir dönüm noktasındayız.” dedi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise 19 Eylül’de yaptığı açıklamada, FANB’nin ülke genelinde konuşlandırıldığını ve milis birliklere silah kullanımının öğretildiğini söylemişti.

Maduro, ABD’nin Venezuela’da bir rejim değişikliği planladığını yineleyerek, Karayip Denizi’ndeki ABD askeri varlığına karşılık ülkesinin kapsamlı hazırlık yaptığını ve saldırıya uğramaları halinde Venezuela’yı savunmaya hazır olduklarını vurgulamıştı.

KARAYİPLER’DEKİ HAREKETLİLİK

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce imzaladığı kararnameyle Latin Amerika kökenli uyuşturucu kartelleriyle yerinde mücadele gerekçesiyle ordunun daha fazla ve etkin kullanılması talimatını vermişti.

ABD, bu bağlamda ağustos ayı sonlarında Venezuela kıyılarına “USS Gravely”, “USS Jason Dunham” ve “USS Sampson” savaş gemilerini göndermişti.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro da buna karşılık ülkede 4,5 milyon milis gücünü seferber ettiğini ve herhangi bir saldırıyı püskürtmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, ülkesinin ordusunun Venezuela’da rejim değişikliği operasyonuna hazır olduğunu söylemişti.


Bu konu tarafından 5 ay önce paylaşıldı.

Etiketler: , , , , ,


⚠️ Son Dakika

  • Güncel Haberler
  • Dünyadan Haberler
  • Spor Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Sağlık Haberleri
  • Son Dakika

👥 Online Haber

Online Haberler, siyaset, güncel olaylar, iş dünyası, spor, kültür ve eğlence gibi çok çeşitli konuları ele alan önde gelen bir Türk haber sitesidir. Deneyimli gazeteciler ve editörlerden oluşan bir ekiple Online Haberler, okuyucularına zamanında yüksek kaliteli ve doğru haberler sunar. Web sitesi, ulusal ve uluslararası haberlerin kapsamlı kapsamıyla bilinir ve okuyucularına dünyayı şekillendiren önemli olaylar hakkında güncel bilgiler sağlar. Online Haberler ayrıca, izleyicilerine karmaşık konulara ilişkin içgörü sağlayan çeşitli alanlardaki uzmanlardan analiz parçaları ve görüş makaleleri sunar. Web sitesinin kullanıcı dostu arayüzü, okuyucuların farklı bölümlerde gezinmesini ve aradıkları bilgileri hızla bulmasını kolaylaştırır. Genel olarak Online Haberler, güncel olaylar hakkında bilgili ve kapsamlı raporlama arayanlar için güvenilir bir haber kaynağıdır.